چگونه در خانه آبنبات درست کنیم؟ طرز تهیه آبنبات و شکرپنیر خانگی
چگونه در خانه آبنبات درست کنیم؟ طرز تهیه آبنبات و شکرپنیر خانگی
وقتی درباره طرز تهیه آبنبات در خانه صحبت میشود، اکثر افراد آبنباتهای سفتی مانند آبنبات قیچی را در نظر میگیرند. اما لازم است به این نکته توجه کنید که شکرپنیر نیز در صنایع غذایی نوعی آبنبات به حساب میآید. علاوهبر این، این شیرینی در زادگاه آن، یعنی بجنورد خراسان، با نام آبنبات شناخته میشوند.
ما در اینجا، هم روش تهیه شکرپنیر و هم انواع آبنبات سفت را به شما میآموزیم.
دستورات غذایی ارائهشده در این مقاله، بسیار ساده هستند و میتوانید با استفاده از آنها در عرض چند دقیقه آبنبات دلخواه خود را درست کنید.
طرز تهیه شکرپنیر
طرز تهیه شکرپنیر خانگی بسیار ساده است. برای تهیه این شیرینی خوشمزه، تنها به شکر و آب نیاز دارید. البته اگر مایل باشید میتوانید مواد طعمدهنده دیگری مانند گل محمدی، پسته، هل، زعفران یا مخلوطی از آنها را نیز به شیرینی خود اضافه کنید.
برای تهیه شکرپنیر در خانه، مراحل زیر را دنبال کنید.
- مرحله اول: یک کیلو شکر را با 600 گرم آب مخلوط کرده و روی گاز بگذارید تا جوش آمده و شکر حل شود.
- مرحله دوم: مخلوط شکر و آب را بهاندازهای بجوشانید که غلیظ شده و خودش را بگیرد.
- مرحله سوم: یک سینی را قدری چرب کنید و مایع شکرپنیر را داخل آن بریزید. این مایع در این مرحله به رنگ شیری است و حرارت بالایی دارد.
- مرحله چهارم: اگر قصد دادید طعم شکرپنیر را تغییر دهید، الان زمان آن است. هر طعمدهندهای که دوست دارید را بهمقدار دلخواه به فونداسیون شکرپنیر اضافه کنید. برای مثال میتوانید از پودر پسته، پودر گل محمدی، زعفران، پودر نارگیل و... استفاده کنید.
- مرحله پنجم: بعد از اینکه قدری فونداسیون خنک شد، آن را کاملا ورز دهید تا سفید شود؛ یعنی بهرنگ شکرپنیر دربیاید. خوب ورز بدهید تا مواد یکنواخت و یکدست شوند.
- مرحله ششم: حال، خمیر سفید تولیدشده را با دست نازک کنید تا به اندازه مورد نظر در بیاید. سپس با استفاده از قیچی و چاقو، شکرپنیر را بهاندازههای دلخواه ببرید و بگذارید کاملا سرد شود.
- مرحله هفتم: حالا شکرپنیر را داخل پلاستیک ضخیم بریزید و پس از گرهکردن درب آن، پلاستیک را داخل یک ظرف درببسته قرار داده و در محیط خشک و خنک نگهداری کنید. همچنین، میتوانید این بستهبندی را داخل فریزر و یخچال هم قرار دهید.
شکرپنیری که به این روش تولید میشود را با نگهداری صحیح میتوانید یک تا دو ماه سالم نگه دارید. پس از آن شکرپنیر شروع به خشکشدن کرده و کیفیت اولیه خود را از دست میدهد. اگرچه شکرپنیر خشک خراب نیست، اما معمولا خوشطعم نبوده و بهدلیل سفتی زیاد نمیتوان از آن استفاده کرد.
طرز تهیه آبنبات
طرز تهیه آبنباتها وابسته به نوع آنها میتواند کاملا متفاوت باشد. با این حال، بنیاد طرز تهیه آبنبات استفاده از شکر و آب است و بقیه تفاوتها مربوط به روش پخت و موادی است که به این ترکیب اضافه میشود.
اگر قصد شما تهیه آبنبات ترش باشد، باید از طعمدهندههای ترشمزه مثل آبلیمو استفاده کنید. افزودنیهای دیگری مثل کنجد، بادام، گردو، بادامزمینی و... نیز برای آجیلی کردن آبنباتها بکار میروند.
مادر اینجا چند طرز تهیه آبنبات را به شما آموزش میدهیم.
طرز تهیه آبنبات قیچی
طرز تهیه آبنبات قیچی بسیار ساده است، حتی سادهتر از طرز تهیه شکرپنیر؛ زیرا برای تهیه آن نیازی به ورز دادن خمیر نیست. برای درستکردن آبنبات قیچی مراحل زیر را دنبال کنید.
- مرحله اول: یک کیلو شکر را با یک پیمانه آب مخلوط کرده و روی گاز قرار دهید تا شکر کاملا ذوب شود.
- مرحله دوم: صبر کنید تا این مخلوط، غلیظ شده و حالت کشدار پیدا کند.
- مرحله سوم: مقدار کمی زعفران به شربت اضافه کنید تا رنگ آن تغییر کند.
- مرحله چهارم: حالا روی یک سینی، یک کاغذ روغنی قرار دهید و آن را نزدیک شعله بگذارید.
- مرحله پنجم: با استفاده از یک قاشق، مقداری از مایع شیرینی را برداشته و روی کاغذ بریزید و بگذارید سفت شود.
- مرحله ششم: آبنباتها را آرام جدا کرده و در یک ظرف سرو کنید.
طرز تهیه آبنبات چوبی رنگی
برای تهیه این شیرینیهای خوشطعم و رنگارنگ، کافی است مراحل زیر را دنبال کنید.
- مرحله اول: 220 گرم شکر، 110 گرم گلوکز و 50 گرم آب را با هم مخلوط کنید و روی گاز بگذارید.
- مرحله دوم: پس از ذوبشدن شکر و گلوکز آن را همچنان 15 تا 20 دقیقه بجوشانید تا دمای آن به 154 درجه برسد. میتوانید دما را با استفاده از دماسنج آشپزی چک کنید.
یک روش دیگر برای مشخصکردن زمان مناسب خاموشکردن گاز این است که چند قطره از مایع را داخل یک لیوان آب بریزید. اگر فوری بسته و سفت شد، میتوانید وارد مرحله بعد شوید.
- مرحله سوم: فورا آب یا اسانس مورد نظر خود را با محلول مخلوط نمایید، هم بزنید و وقتی یکنواخت شد، گاز را خاموش کنید.
- مرحله چهارم: محلول را داخل قالب سیلیکونی بریزید تا سفت شود.
- مرحله پنجم: بعد از 30 دقیقه تا یک ساعت، آبنباتها را جدا کرده در مقداری آرد ذرت بغلتانید تا چسبندگی آنها کم شود. حالا میتوانید آبنباتها را مصرف کنید.
سخن اخر
طرز تهیه آبنبات و طرز تهیه شکرپنیر شباهتهای زیادی با هم دارند. دلیل آن هم این است که شکرپنیر نوعی آبنبات است. شما میتوانید با استفاده از دستورالعملهای این مقاله یا حتی با تغییر آنها، انواع آبنبات را تهیه کنید.